Авторизація

Війна
11 серпня 2017
ОБСЄ: За тиждень кількість обстрілів на Донбасі зросла на 55%
Спостерігачі місії, зокрема, зафіксували щонайменше 547 випадків застосування реактивних систем залпового вогню та інших одиниць артилерії та мінометів.
news-image
Спостерігачі місії, зокрема, зафіксували щонайменше 547 випадків застосування реактивних систем залпового вогню та інших одиниць артилерії та мінометів.
 
Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ протягом тижня зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на 55%. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Александр Хуг.

«Впродовж тижня ми спостерігали зростання рівня насильства впродовж лінії зіткнення. Кількість порушень режиму припинення вогню, зафіксованих СММ ОБСЄ, підвищилась на 55% (у порівнянні з минулим тижнем – ред.). Особливе занепокоєння викликало широке застосування зброї, забороненої Мінськими домовленостями», – повідомив Хуг.

За його словами, спостерігачі місії, зокрема, зафіксували щонайменше 547 випадків застосування реактивних систем залпового вогню та інших одиниць артилерії та мінометів.

Нагадаємо, на початку тижня Александр Хуг також повідомляв, що кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі збільшилася за тиждень на 55%. Тоді, за його словами, СММ зафіксувала понад 550 випадків використання важкого озброєння і озброєння, забороненого мінськими домовленостями (танки, міномети і артилерія).

Упродовж минулої доби, 10 серпня, бойовики 15 разів відкривали вогонь проти сил АТО. У результаті обстрілу один український військовий отримав поранення, а один загинув унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої неподалік селища Піски. 

Читайте також:В Києві проходить акція, де діти створюють малюнки в підтримку воїнам АТО (фото)

Читайте також:Бойовики на Донбасі двічі здійснювали напад на місію ОБСЄ