Події
11 серпня 2017
Литовський бізнесмен ошукав Google і Facebook на 100 мільйонів доларів
Для свого шахрайства бізнесмен зареєстрував в Латвії фірму.
news-image

Литовського бізнесмена, якого підозрюють у шахрайстві на суму понад 0 млн щодо компаній Google та Facebook у справі про кіберзлочинність, видадуть Сполученим Штатам.

Інформує «Є!», з посиланням на vgolos.com.ua.

 Таке рішення ухвалив апеляційний суд у Вільнюсі, повідомляє Європейська правда з посиланням на The Associated Press.

Згідно з рішенням суду, бізнесмена Евальдаса Римасаускаса мають передати владі США, де його судитимуть за електронні шахрайства, відмивання грошей та крадіжку персональних даних.

Римасаускаса звинувачують в тому, що він, виступаючи від імені компанії-виробника комп'ютерного обладнання, що знаходиться в одній з країн Азії, обманним шляхом отримав від Google і Facebook понад 0 млн.

Для свого шахрайства бізнесмен зареєстрував в Латвії фірму з такою ж назвою, що й в азіатського виробника комп'ютерів, який поставляв свою продукцію в США. Після цього він відправляв американським корпораціям листи про необхідність перерахувати на підставні рахунки коштів, які за контрактом належали азіатському постачальнику.

Римасаускас заперечує звинувачення. Якщо він буде засуджений, то отримає тривалий термін ув’язнення. Рішення суду є остаточним. Дату екстрадиції буде оголошено пізніше цього місяця.

Читайте також: В Україні хочуть реєструвати всіх мобільних абонентів
Читайте також: Facebook дав збій у ряді країн
Читайте також: Керівник «Антонова» отримує у відрядженнях по 14 тисяч добових