Світ
14 серпня 2017
У Нідерландах студенти «виростили» автомобіль з льону та органічної смоли (відео)
Студенти Технічного університету Ейндховена використали для виготовлення електричного авто спеціальну смолу з цукрового буряку та покриття з листя льону.
news-image

Група студентів з Нідерландів створили авто з природних речовин. Про це передає Reuters, повідомляє «Є!» з посиланням на Захід нет.

Як зазначається, студенти Технічного університету Ейндховена використали для виготовлення електричного авто спеціальну смолу з цукрового буряку та покриття з листя льону. Автомобіль розрахований для чотирьої людей і може розігнатися до 80 км/год.

«У нашому авто не з біоматеріалів тільки система підвіски та колеса», - розказав Янік ван Ріель, один з розробників автівки.

Структура автівки за своїми характеристиками схожа на скловолокно. Її назвали Лілою. Вона важить всього 310 кг. Машина ще не пройшла краш-тест, тому що, як кажуть студенти, матеріал, з якого вона зроблена не згинається, як метал, а ламається. Випробувати автівку розробники планують до кінця року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нідерландах група дослідників розробила прототип асфальтового покриття зі сталевими волокнами, яке має здатність самостійно відновлюватися і може заряджати акумулятори електрокарів. Експерти матеріалознавства з Делфтського технічного університету займаються розробкою нових дорожніх покриттів. Першим їх проектом стало асфальтове покриття зі сталевими волокнами. Під впливом магніту асфальт і волокна, що входять до його складу, нагріваються, а дрібні тріщини затягуються самі.