Події
15 серпня 2017
«Мені викручували руки» - російська журналістка Нерсесьян розповіла, як «грубо» її виганяли з України
За словами Нерсесьян, оператор телекомпанії "продовжує перебувати в Києві".
news-image

Як повідомляла «Є!», СБУ видворила з України російську пропагандистку, кореспондента ВДТРК Тамару Нерсесьян.

Депортована журналістка вже встигла поділитися своїми враженнями на каналі "Росія 24".

"Мене затримали на вулиці й відразу відвезли у відділок, в головний офіс Служби безпеки [України], де протягом трьох годин проводився допит. Телефон у мене тут же відібрали, причому забирали дуже грубо, з викручуванням рук. Після допиту мені було зачитано рішення Служби безпеки України про те що мене депортують і позбавляють можливості в'їзду на територію України протягом трьох років", - сказала Нерсесьян в ефірі телеканалу.

За слова журналістки, її посадили в машину і вивезли на кордон з РФ. Там Нерсесьян запропонували самостійно пізно вночі пішки йти до російського прикордонного пункту. Вона зазначила, що до Москви вона добиралася на машині, яку їй надали співробітники російської прикордонної служби. Дорога зайняла близько восьми годин.

За словами Нерсесьян, приводом для депортації послужили її репортажі. Нерсесьян додала, що оператор телекомпанії "продовжує перебувати в Києві, вирішується питання про його подальшу долю там".

Нагадаємо, в одному  із останніх сюжетів Нерсесьян про фестиваль Бандерштат, знятий у стилі російської пропаганди,  "журналістка" розповідала, що фестиваль організований неонацистськими організаціями та "західними кураторами", а на самому фестивалі влаштовують презентації книг "неонацистів" та забороняють російську мову.

Читайте також: СБУ видворила з України російську журналістку Нерсесьян