Суспільство
16 серпня 2017
В Івано-Франківську виявили масове поховання жертв політрепресій (фото)
Місцевість поруч з похованням в 40-х роках ХХ століття використовувалася для поховання жертв як комуністичного, так і нацистського режимів.
news-image

В Івано-Франківську в ході прокладання електричного кабелю поруч з центральним міським озером виявили масове поховання з останками, щонайменше, 50 осіб. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

Зараз розкопки на місці поховання ведуть науковці івано-франківського комунального підприємства "Пам'ять". В траншеї, яку викопали працівники "Прикарпаттяобленерго", за один день дослідники виявили близько двох мішків людських кісток і предметів побуту, серед яких - елементи жіночого і дитячого одягу.

"Людські останки залягають шаром 30 сантиметрів, можливо - глибше, ми поки не можемо сказати точно. Довжина ями становить поки п'ять метрів. Останки знаходяться в анатомічній цілісності, але розташування тіл не має ніякого порядку. Тобто тіла опинилися в ямі без будь-якого впорядкування", - розповів керівник КП "Пам'ять" Василь Тимків.
 
Відомо, що місцевість поруч з похованням в 40-х роках ХХ століття використовувалася для поховання жертв як комуністичного, так і нацистського режимів, і, враховуючи особливості поховання, вчені схильні вважати, що в цій могилі - останки жертв НКВС.
 
Поки у вчених немає офіційного дозволу на проведення розкопок, тому грунтовно дослідити поховання вони зможуть тільки після оформлення відповідної документації.
Читайте також:Стрілянина в Києві за участю нардепа Мельничука: з'явилося відео (відео)