Політика
24 січня 2015
Вашингтон долучитися до глобальної акції на підтримку Савченко
Посольство України в США приєднається до міжнародної акції на підтримку Надії Савченко, яка відбудеться в понеділок, 26 січня.
news-image

Посольство України в США приєднається до міжнародної акції на підтримку Надії Савченко, яка відбудеться в понеділок, 26 січня - в перший день засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), членом якої є Надія. Про це пише Є! Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

Про це повідомив у п'ятницю в Вашингтоні під час заходів зі вшанування Дня Соборності України посол Олександр Моцик, передає власний кореспондент Укрінформу.

"26 січня ми маємо намір долучитися до глобальної акції з вимогою негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко", - зазначив український дипломат

Він підкреслив, що сам факт арешту Савченко, її незаконного переміщення на територію Росії та утримання в російській в'язниці є "цинічним порушенням Міжнародного права".

Читайте також: Глава ПАРЄ закликала звільнити Надію Савченко

Посол також зауважив, що у зв'язку з 42-м днем голодування (станом на п'ятницю) Надія має серйозні проблеми зі здоров'ям. У цьому зв'язку Олександр Моцик закликав українську діаспору в Сполучених Штатах долучитися до акції та підтримати українську льотчицю.

Читайте також: Нідерланди пропонують позбавити Росію повноважень в ПАРЄ - ЗМІ

Як стало відомо під час заходу в Посольстві, українська громада в понеділок планує також організувати демонстрацію з вимогами негайного звільнення Надії Савченко біля Посольства Російської Федерації в Вашингтоні.

Читайте також: Савченко включили до делегації України в ПАРЄ

Нагадаємо, українська льотчиця та Народний депутат України Надія Савченко перебуває в московському СІЗО №6 зі звинуваченнями у причетності до загибелі двох російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

15 грудня Надія оголосила голодування. Останнім часом її життя підтримується періодичним капанням глюкози.