Київ
17 серпня 2017
На Хрещатику пройшла репетиція військового параду до Дня Незалежності (відео)
На сьогоднішній репетиції іноземних гостей не було, їх очікують пізніше, під саме свято.
news-image

У центрі Києва на Хрещатику пройшла репетиція параду до Дня Незалежності України.

Цього року крім українських військових марширувати будуть представники збройних сил ще десяти країн, повідомляє «Є!», посиланням на ТСН.
Як повідомляється, на сьогоднішній репетиції іноземних гостей не було, їх очікують пізніше, під саме свято.
Цього року парад буде не таким помпезним, як в минулому - на головну вулицю столиці не буде виїжджати військова техніка. Однак новітні її зразки будуть виставлені для огляду на Михайлівській площі.
Очікується, що бойові формування отримають нові назви - до цифр додадуться імена героїв української історії. Уже відомо, що в армії буде підрозділ імені гетьмана Івана Виговського, який свого часу розбив московське військо під Конотопом, а 24-я бригада ВСУ отримає доповнення в назві в честь короля Данила Галицького.

"Основні недоліки, які ми побачили під час першого прогону, очікувані. Це непряма дорога, вона трохи загортає, - це особливість Хрещатика. Ми врахуємо ці помилки, я думаю, що другий і наступні прогони будуть кращі", - повідомив міністр оборони Степан Полторак.


За словами Полторака, деякі з іноземних країн-гостей будуть представлені повними підрозділами, а деякі - прапорами країн-членів.

Читайте також: У військовому параді в Києві візьмуть участь військові 11 країн – Полторак