Україна збере найнижчий врожай яблук за останні 6 років
В 2017 році валовий збір яблук в Україні скоротиться на 10% до 1 млн. тон.
news-image

В 2017 році  валовий збір яблук в Україні скоротиться  на 10%  до 1 млн. тон.  Про це в повідомив Олександр Хорев, керівник «АПК-Інформ: овочі та фрукти»,  під час виступу на  міжнародній конференції  «Яблучний бізнес України - 2017», пише «Є!» з посиланням на АгроНьюс.

Таким чином, в цьому році країна збере однин з найнижчих врожаїв яблук за останні 6 сезонів, втім, зниження виробництва буде досить незначним, в порівнянні з Росією та країнами ЄС.

Як повідомлялось раніше, за попередніми оцінками WAPA , в сезоні 2017 року,  країни ЄС  зберуть  9,3 млн. тон яблук, це буде найнижчий за останні 10 років врожай .

Польща, яка є головним постачальником імпортного яблука в Україну, збере всього 2,8 млн. тон яблук, тобто на 35% менше від попереднього сезону. В Росії, яка попри ембарго, лишається де-факто головним зовнішнім споживачем українського та європейського яблука, валовий збір  в 2017 році становитиме 1,1 млн. тон, проти 1,7 млн. в попередньому сезоні.

«Загалом, ми очікуємо , що конкуренція з польським яблуком в Україні в цьому році суттєво послабшає, а станом на квітень 2018 року, українське яблуко буде коштувати мінімум на 18% дорожче, ніж в попередньому сезоні. Попри це, обсяг експорту залишиться на тому ж рівні, або навіть трохи зросте», – зазначив пан Хорев в своєму виступі.

Читайте також:Мінфін терміново збирає нараду, на якій може легалізувати гральні автомати в Україні, - ЗМІ

Читайте також:Суркіс не поїде грати в Маріуполь, проте відвідав концерт Лепса в Монако