Україна
17 серпня 2017
Два місяці безвізу: кого і за що не пускали в ЄС
Понад 170 тис українців встигли скористатися безвізовим режимом. Однак був і зовсім незначний відсоток тих, кого європейські прикордонники не пустили.
news-image

Уже минуло два місяці з тих пір, як українці отримали можливість відвідувати країни Євросоюзу без обов’язкового оформлення візи, пише «Є!» з посиланням на Всвіті.

За цей короткий термін понад 170 тис українців встигли скористатися безвізовим режимом. Однак був і зовсім незначний відсоток тих, кого європейські прикордонники не пустили.

Всього за два місяці відмовили у в’їзді за безвізом 55 українцям. 37 з низ не отримали дозвіл на в’їзд, так як вони не змогли підтвердити мету поїздки, а ще 18-ти відмовили у в’їзді через перевищення терміну перебування в Євросоюзі.

В цілому, як відзначають в соцмережах люди, які випробували на собі всі принади безвізу, ніяких проблем на пунктах пропуску з ЄС вони не відчувають.

Як писала Politeka, при відсутності зворотного квитка українців можуть знімати з рейсу. В аеропорту франківчанці відмовили в посадці на рейс МАУ до Валенсії, незважаючи на біометричний паспорт.

Читайте також:СБУ викрила масштабну схему підробки біометричних паспортів

Читайте також:Десантник АТО вирушив пішки до узбережжя Атлантичного океану