Політика
17 серпня 2017
Розенко розповів коли розпочнеться накопичувальна пенсійна система
На думку чиновника, затягування цього процесу на черговий рік, два або п'ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів в майбутньому знову буде приречене на бідність.
news-image

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив про те, що накопичувальна пенсійна система почне діяти вже з 1 січня 2019 року.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

«Я розумію, що для впровадження накопичувальної системи потрібно багато зробити. До січня 2018 ми технічно не встигнемо. Але давайте приймемо чітке політичне рішення про те, що вона починає діяти з 1 січня 2019 року. Нам досить півтора року, щоб внести зміни в чинне законодавство (законопроекти вже зареєстровані, їх можна приймати), змоделювати систему і провести тестування », - зазначив віце-прем'єр-міністр.

На думку чиновника, затягування цього процесу на черговий рік, два або п'ять призведе до того, що ціле покоління пенсіонерів в майбутньому знову буде приречене на бідність, і цього допускати не можна.

«Якщо відкинути емоції і прибрати за дужки думки міжнародних організацій, вважаю, наша нинішня пенсійна система нікого не влаштовує. Ні держава в особі Пенсійного фонду, на який йдуть колосальні витрати з бюджету, ні пенсіонерів, які отримують мізерні пенсії. Я насправді хотів би, щоб Верховна Рада прийняла комплексну пенсійну реформу, яка складається з того, що вже уряд вніс, а також того, що стосується введення накопичувальної системи. Тому що нам треба забезпечити фундамент для майбутніх пенсіонерів. Ми це повинні зробити зараз, а не відкладати на 5-10 або 15 років », - зазначив Розенко.
Читайте також: Тернопільська пенсіонерка відповіла міністру соціальної політики скільки вона їсть
Читайте також: Пенсійна реформа: старт заплановано на осінь