Суспільство
18 серпня 2017
У Міносвіти заявили, що не мали підстав заборонити поїздку українських школярів до Росії
Влада України перевірить організаторів поїздки дітей до Росії.
news-image

Міністерство освіти не мало повноважень забороняти поїздку учнів українських шкіл до Росії для участі в учбово-освітній програмі російського Федерального агентства у справах СНД. Про це заступник міністра Павло Хобзей сказав в інтерв'ю "Четвертой власти", передає «Є!».

Ми не можемо висунути вчителю російської мови Ганні Новіковій жодних претензій, оскільки вона займалася цим під час відпустки. Ми не маємо права вказувати вчителю, що йому робити в неробочий час. Міністерство може лише рекомендувати не відвідувати території країни-агресора, – заявив Хобзей.

Заступник міністра освіти повідомив, що програму "Здрастуй, Росіє", у межах якої організовано поїздку, поки не вивчено фахівцями.

Ми не знаємо, що це за програма і які цілі вона переслідує: є вона освітньою чи політичною. Якщо ця програма дійсно має освітній характер, ми нічого не зможемо висунути, – пояснив він

Він додав, що тільки батьки ухвалюють рішення про перетин кордону дитиною.

Водночас, за його словами, Міністерство освіти і науки України надіслало запит у Службу безпеки щодо перевірки "Російського центру науки і культури в Києві", який публікував інформацію про поїздку.