Світ
18 серпня 2017
Південна Корея хоче ввести податок на роботів
Південна Корея є найбільш роботизованою країною світу - на кожні 10 тисяч співробітників тут припадаэ 531 розумний пристрій.
news-image

Південна Корея може стати першою країною світу, яка введе податок на роботів.

Уряд країни зробив перший крок до цього, підготувавши відповідний законопроект, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Відзначимо, що Південна Корея є найбільш роботизованою країною світу - на кожні 10 тисяч співробітників тут припадаэ 531 "розумний" пристрій.

При цьому в країні стрімко зростає безробіття - в 2017 році кількість безробітних громадян становила 1,17 млн ​​осіб. Найчастіше роботу втрачають люди з середньою і низькою кваліфікацією.

Саме з цієї причини уряд країни не зацікавлений в прискоренні автоматизації. Заради боротьби з безробіттям адміністрація Мун Чже Іна готова збільшити податкове навантаження на корейський інноваційний сектор - один з найпотужніших в світі, тим самим демотивувавши компанії вкладати кошти в автоматизоване виробництво, зберігши таким чином робочі місця для громадян країни.

Цікаво, що новий податок планують зробити непрямим: для підприємств з автоматизованим виробництвом просто уріжуть податкові пільги, введені попереднім урядом як економічний стимул для найбільш інноваційних компаній.

Якщо закон вступить в силу, Південна Корея стане першою країною, яка змінить свою податкову систему в світлі наступаючої роботизації.

Також наголошується, що противники законопроекту вважають, що новий закон негативно позначиться на розвитку технологій штучного інтелекту, а разом з цим - призведе до зменшення доходної частини бюджету.

Читайте також:У результаті теракту в Барселоні загинули і постраждали громадяни 24 країн

Читайте також:Українські хірурги вперше зробили операцію з лікування епілепсії