Події
18 серпня 2017
Поліцейські аеропорту «Харків» ховали багатотисячні хабарі у каналізації (фото)
Правоохоронці вилучили майже сто тридцять тисяч доларів США та п’ятсот тисяч гривень.
news-image

Співробітники СБУ спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарах керівництво та працівників відділення поліції у Міжнародному аеропорту «Харків», передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що співробітники відділення поліції систематично вимагали та отримували хабарі від іноземних громадян, які організовували туристичні та бізнес тури в Україну. За винагороду поліцейські не здійснювали встановленого інструкціями поглибленого огляду речей іноземців та не оформлювали виявлені адміністративні правопорушення", - повідомили в СБУ.

Правоохоронці задокументували протягом травня-серпня п’ять фактів отримання чотирма керівниками та співробітниками відділення хабарів на загальну суму тридцять тисяч гривень.

Співробітники СБ України затримали двох поліцейських у терміналі Міжнародного аеропорту "Харків" під час отримання чергової частини хабара.

Під час обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже сто тридцять тисяч доларів США та п’ятсот тисяч гривень.

Причому, частину коштів хабарники ховали у каналізації аеропорту. Відповідні фото спецслужба виклала у Твіттері.


Затриманим співробітникам поліції повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу ще двом фігурантам кримінального провадження.