Суспільство
18 серпня 2017
Кабмін з 1 жовтня зменшив соцнормативи споживання газу
За новими нормами формуватимуться рахунки для тих сімей, в яких немає лічильників на газ, та які не є субсидіантами.
news-image

Кабінет міністрів з 1 жовтня зменшив соцнормативы споживання газу населенням. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Рівень оснащеності індивідуальними лічильниками газу є поки низьким. А там де він є, статистика каже, що соціальні нормативи є завищеним - сім'я стільки не споживає. То чому повинна платити за нормативами? Уряд проаналізував ситуацію і наблизив соціальні норматив газу на приготування їжі та підігрів води до фактичного споживання послуги", - сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Відзначається, що  за такими нормами формуватимуться рахунки для тих сімей, в яких немає лічильників на газ, та які не є субсидіантами.

З 1 жовтня 2017 року діятимуть такі нові соціальні нормативи на газ:

на газову плиту (приготування їжі)  - 3,3 куб. м на особу

на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 куб. м на особу

на газову плиту і водонагрівач – 10,5 куб. м на особу. 

Зазначимо, що у березні 2016 року було ухвалено постанову Кабміну, згідно з яким встановлювалися 4,4 куб. м на людину в місяць, якщо встановлена плита газова за наявності централізованого газопостачання та 7,1 куб. м на людину в місяць у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача. А також 14 куб. м на людину в місяць при наявності плити газової та водонагрівача.

Читайте також:Президент України призначив стипендії дітям трьох загиблих журналістів