Світ
19 серпня 2017
На мінімальній відстані від Землі 1 вересня пройде найбільший астероїд за всю історію спостережень NASA
Небесне тіло наблизиться до Землі на мінімальну відстань вперше з 1890 року. Наступного разу так близько Флоренс пройде тільки в 2500 році.
news-image

Найбільший астероїд Флоренс 1 вересня пройде на мінімальній відстані від Землі. Про це повідомляє американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), пише «Є!» з посиланням на 112.

Як зазначається, ширина астероїда 4,4 км, він пройде на відстані до 7 млн км від нашої планети (18 відстаней від Землі до Місяця).

При цьому підкреслюється, що небесне тіло наблизиться до Землі на мінімальну відстань вперше з 1890 року. Наступного разу так близько Флоренс пройде тільки в 2500 році.

Астероїд Флоренс є самим великим астероїдом, який спостерігало агентство з часу його заснування, заявили NASA.

"Незважаючи на те, що багато астероїдів наближалися до Землі ближче, ніж Флоренс 1 вересня, всі вони були меншими", - сказав керівник Центру NASA з дослідження навколоземних об'єктів Підлогу Ходас.

Примітно, астероїд Флоренс відкрили в 1981 році астрономи з Австралії. Його названий на честь англійки Флоренс Найтінгейл - громадського діяча і винахідника професії медсестри.

У цьому році його можна буде спостерігати за допомогою телескопа в сузір'ях Південної Риби, Козерога, Водолія і Дельфіна.

Читайте також:У небі над Україною буде потужний зорепад

Читайте також:NASA шукає людину на посаду офіцера з планетарного захисту