Суспільство
19 серпня 2017
Чим корисні яблука та як їх потрібно вживати: поради на Яблучний Спас
Яблука треба вживати зі шкіркою, тому що і зелені та кольорові яблука мають пігмент, який називається фітонутриєнтом, він забезпечує протизапальну дію, заважає раковим клітинам ділитися, не дає прогресувати раковим процесом.
news-image

Сьогодні церква східного обряду святкує Преображення Господнє, яке у народі називається Яблучний спас. Цього дня яблука несуть до церкви, а на родинному столі з’являться багато страви з цими фруктами.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське Радіо.

Дієтолог Оксана Скиталінська пояснює, чому яблука корисні, скільки їх потрібно вживати, а також ми підібрали для читачів декілька рецептів страв з яблуками.

Яблука має бути у нашому раціоні щодня, недаремно англійці придумали прислів’я One apple a day keeps doctor away. Яблука мають дуже збалансований склад, вони не так багаті на цукор, як інші фрукти, та навіть та глюкоза та фруктоза, що є у них. Не так швидко потрапляє у кров, завдяки великому вмісту клітковини. Клітковина у яблуках особлива — вона називається пектин. Пектин у яблуках допомагає евакуювати з кишківника шкідливі речовини, що потрапили ззовні, ендотоксини, що утворилися у самому організмі, канцерогені, високий поганий холестерин. Пектин є гарним джерелом поживі для мікроорганізмів у нашому кишківнику, які допомагають травленню.

Також у яблуках є кверцетин, дуже сильний антиоксидант, який на думку вчених сприяє продовженню довголіття, він допомагає організму залишатися, як умога довше молодим.

Яблука треба дуже добре мити, а вживати зі шкіркою, тому що і зелені та кольорові яблука мають пігмент, який називається фітонутриєнтом,  він забезпечує протизапальну дію, заважає раковим клітинам ділитися, не дає прогресувати раковим процесом. Загалом яблука треба вживати, у тому числі з насінням, яке теж корисне.

Яблука корисні у свіжому вигляді, але коли є захворювання травлення, їх краще вживати печеними.

Читайте також:Православні сьогодні святкують Яблучний Спас

Читайте також:Яблучний спас «на носі»: яка вартість яблук у різних регіонах України