Україна
20 серпня 2017
На Полтавщині на дорогу наносять пластикову розмітку
Пластиковій розмітці властива підвищена еластичність, тепло- і морозостійкість.
news-image

На автодорозі Т-17-16 Хорол-Семенівка-Кременчук триває поточний середній ремонт. Разом із заміною зношеного покриття дорожники наносять розмітку.

При цьому в селі Вишневе Хорольського району замість звичайної фарби використовують холодний пластик, інформує «Є!», з посиланням на abcnews.com.ua.

"У цьому році в селі Вишневе ми вирішили осьову лінію нанести за допомогою холодного пластику, а крайові лінії - фарбою. Загалом пластик відрізняється від фарби для розмітки підвищеною зносостійкістю, він краще витримує як фізичні навантаження, так і вплив погодних явищ. За рахунок того , що пластик має велику товщину, ніж нанесена фарба, під час дощу він виступає над шаром води. Це дає можливість водіям під час опадів у темну пору краще орієнтуватися на проїжджій частині ", - прокоментував заступник начальника Служби автодорог Анатолій Мягкохліб.

 

Пластиковій розмітці властива підвищена еластичність, тепло- і морозостійкість. Тому вона зберігається на дорогах набагато довше, ніж звичайна фарба, і економить кошти на оновлення - термін її служби становить від 3 до 6 років.

Читайте також: Порошенко підписав зміни правил руху автомобілів на перехрестях
Читайте також: Від чого змушена відмовитись Росія заради будівництва Керченського моста, - міністр транспорту РФ