Події
20 серпня 2017
Теракт у Барселоні: нападники планували підірвати один із найвідоміших храмів світу
Ймовірно злочинці планували спершу скоїти наїзди на людей, а потім підірвати автівки.
news-image

Терористи, які влаштували кривавий теракт у Барселоні та каталонському місті Камбрільсі, планували здійснити три вибухи, в тому числі й у Соборі Святого Сімейства, який є одним з найпопулярніших храмів світу серед туристів.

Про це з посиланням на дані поліції пише іспанське видання El Español, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За даними видання, терористи планували використати три фургони з вибухівкою, щоб організувати три напади – на вулиці Рамбла, де стався наїзд, біля храму Саграда-Фамілія та у портовій зоні Берселони.

Ймовірно злочинці планували спершу скоїти наїзди на людей, а потім підірвати автівки.

El Español припускає, що через вибух в будинку, де бойовики виготовляли вибухівку, вони вирішили змінити свій план, хоча на той момент у них вже були орендовані автомобілі.

17 серпня у популярному туристичному кварталі Барселони Ла Рамбла фургон в'їхав у натовп пішоходів. За останніми даними, кількість жертв зросла до 15 осіб, понад 100 людей отримали поранення, серед яких громадяни 18 країн світу.

Ввечері четверга стало відомо, що п'ятеро осіб отримало травми та один загинув під час нової спроби наїзду автомобіля на пішоходів, але вже у місті Камбрільс, що приблизно за 100 кілометрів від Барселони. У перестрілці з поліцією там були ліквідовані четверо нападників, один був поранений і арештований, але пізніше він також помер.

Читайте також: У Південній Кореї стався вибух на суднобудівному заводі: четверо загиблих
Читайте також: Теракт у Барселоні: люди зносять плюшевих ведмедів, квіти, свічки (фото)