Україна
21 серпня 2017
Майже всі літаки українських авіакомпаній взяті в оренду
Найбільше пасажирських літаків взято в лізинг в США - 23 одиниці (з них експлуатантом 20 одиниць є авіакомпанія МАУ), на Кіпрі - 21 одиниця, в Ірландії - 11 одиниць, в ОАЕ - 8 одиниць, в Сінгапурі та Португалії - по 7 одиниць.
news-image

Українські авіакомпанії в плані флоту не такі вже й українські, адже більшість літаків взяті в лізинг за кордоном - 102 з 118.

Про це свідчать дані Державного реєстру цивільних повітряних суден, передає «Є!» з посиланням на Новое Время.

Зокрема, найбільше пасажирських літаків взято в лізинг в США - 23 одиниці (з них експлуатантом 20 одиниць є авіакомпанія МАУ), на Кіпрі - 21 одиниця, в Ірландії - 11 одиниць, в ОАЕ - 8 одиниць, в Сінгапурі та Португалії - по 7 одиниць.

Найбільшою популярністю користуються два виробника, Boeing і Airbus. Найпопулярнішими моделями цих заводів є Boeing 737-800 та Airbus A320-212.

Відзначається, що тільки чотири авіакомпанії володіють власними повітряними судами. Так, флот Мотор Січі та України цілком складається з власних літаків, Урги і МАУ - частково. На балансі Урги значиться 6 одиниць, Мотор Січі - 5 одиниць і України - 2 одиниці. Найбільш популярною моделлю є Ан-26-100.

Також, згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден, тільки у чотирьох перевізників більше 10 літаків: МАУ - 41 (без урахування вантажного), Урга - 14 (без урахування вантажних і навчального), Роза вітрів - 11 та Хорс - 10. У шести авіакомпаній розмір флоту коливається в межах від 3 до 7 літаків. 

Нагадаємо, в суботу, 19 серпня, в Запоріжжі компанія Мотор Січ представила вертоліт власного виробництва.

Читайте також:«Бориспіль» готується із танцями зустріти перший рейс авіакомпанії «Qatar Airways»