Світ
21 серпня 2017
США й Південна Корея розпочали масштабні військові навчання
Спільні навчання триватимуть до 31 серпня і включатимуть комп’ютерну імітацію для підготовки до війни з КНДР, здатною нанести ядерний удар.
news-image

Збройні сили Південної Кореї та Сполучених Штатів Америки розпочали 21 серпня військові навчання Ulchi Freedom Guardian на тлі напруженості через ядерну та ракетну програми Північної Кореї, на які вона, попри американські санкції, виділила з лютого не менше 270 мільйонів доларів. Про це заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін, передає «Є!» з посиланням на 112.

За його словами, навчання будуть суто оборонного характеру і не матимуть на меті посилення напруги на півострові.

"Немає жодного наміру посилити військову напругу на Корейському півострові, оскільки ці тренування проходять щороку і мають оборонний характер", – повідомив Мун Кабінету міністрів.
"Північна Корея не повинна вдаватися до провокацій, використовуючи ці навчання як виправдання", – підкреслив він.

Спільні навчання триватимуть до 31 серпня і включатимуть комп’ютерну імітацію для підготовки до війни з КНДР, здатною нанести ядерний удар.

У Сполучених Штатах також описали навчання як оборонні й спростували прогнози щодо них у північнокорейських ЗМІ.

Північна Корея, зокрема, розглядає ці тренування як підготовку до вторгнення і вчергове заявляє про "згубні наслідки" таких навчань.

Нагадаємо, раніше у міністерстві оборони США анонсували, що десятиденні спільні навчання "підкреслять багаторічне військове партнерство, міцну дружбу між двома країнами, допоможуть забезпечити мир і безпеку на півострові і підтвердять прихильність США альянсу".

Ulchi Freedom Guardian – це маневри, спрямовані на підвищення готовності, захист регіону та підтримання стабільності на Корейському півострові, кажуть представники Пентагону. За словами чиновників, у ньому візьмуть участь близько 17 500 осіб із США.

Також у маневрах візьмуть участь військові Австралії, Канади, Колумбії, Данії, Нової Зеландії, Нідерландів і Великобританії.

Читайте також:Біля Сінгапуру есмінець США зіткнувся з танкером, матроси зникли безвісти

Читайте також:Італійці не впізнали двох знаменитих чорношкірих американців на відпочинку й висловили обурення щодо добробуту мігрантів