Світ
21 серпня 2017
Українець став мільйонним відвідувачем канатної дороги «Арго» в Батумі (фото)
Канатна дорога «Арго» була відкрита в 2012 році.
news-image

Канатна дорога «Арго» в Батумі нагородила свого мільйонного відвідувача, яким виявився турист з України Алексі Тучак, передає «Є!» із посиланням на видання Тбилисская неделя.
Щасливого туриста нагородили подарунками та сертифікатами, в церемонії брав участь голова Департаменту туризму Аджарії Сулхан Глонті, директор курорту «Годердзі» Зураб Чурквеідзе і директор канатної дороги Георгій Абашидзе.

В якості подарунка Тучак отримав безлімітний пропуск на канатну дорогу Батумі, п'ятиденний тур по курорту «Годердзі», вечерю в ресторані «Арго» і картку зі знижками «Batumi Card». Йому також подарували різну грузинську продукцію, інформаційні буклети та сувеніри.

«Для нас важливо, щоб для кожного туриста подорож Аджарією була незабутньою. Для нашого мільйонного візитера сьогоднішній день виявився дійсно наповненим сюрпризами. Важливим є те, що в місті у нас є туристична інфраструктура, де люди приємно проводять час. Створення подібної інфраструктури в нашому регіоні триває і ми робимо все для того, щоб Аджарію відвідало якомога більше туристів », - заявив Глонті.

Він зазначив, що з початку 2017 року канатну дорогу Батумі відвідали на 17,8 тис візитерів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Канатна дорога «Арго» в Батумі була відкрита в 2012 році. Її довжина становить 2,5 км, на ній постійно рухаються 9 гондол-кабін закритого типу, кожна з яких може вмістити 8 осіб. Швидкість гондол становить 5 метрів за секунду. За годину канатна дорога може обслужити 245 візитерів.