Авторизація

Війна
22 серпня 2017
На Маріупольському напрямку бойовики застосовують тактику випаленої землі – штаб
У прес-центрі штабу АТО розповіли, що на Маріупольському напрямку в зоні АТО бойовики при обстрілах застосовують тактику спаленої землі.
news-image
Як повідомили військові, коли після пожежі здіймається димова завіса, терористи починають стріляли по позиціях сил АТО, передає «Є!» з посиланням на Тиждень.

У прес-центрі штабу АТО розповіли, що на Маріупольському напрямку в зоні АТО бойовики при обстрілах застосовують тактику спаленої землі. Про це йдеться на Facebook-сторінці прес-центру.

Як зазначається, під обстрілами з гранатометів і стрілецької зброї опинилися укріплення ЗСУ в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар’їнки й Талаківки. У штабі пояснили, що збройні формування використовують запалювальні боєприпаси різних калібрів, обстрілюють дерева і засохлу рослинність на полях, а коли здіймається пожежа, використовуючи димову завісу, починають стріляли по позиціях сил АТО.

"За допомогою тактики спаленої землі російські найманці намагаються знищити інфраструктуру населених пунктів, врожай, забруднити та отруїти джерела питної води на підконтрольній Україні території. Тактика спаленої землі номінально вважається міжнародним правом воєнним злочином", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, 21 серпня через обстріли бойовиків сталися пожежі у Жованці та Водяному Донецької області.

Читайте також:Доба в АТО: 30 обстрілів, загинув один український військовий