Авторизація

Київ
22 серпня 2017
Порошенко відкрив міст через Сіверський Донець в Ізюмі
Міст через Сіверський Донець після капітального ремонту витримуватиме 30 тонн.
news-image

Міст через Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області раніше витримував 11 тон навантаження, а після капітального ремонту витримуватиме 30 тонн. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, відкриваючи об'єкт інфраструктури, трансляцію вів телекала "112 Україна", пише «Є!».

"Скільки коштувало будівництво цього красені моста? Повний капітальний ремонт? Ви бачите, в якому стані він є. Раніше скільки тут можна було провозити тонн? 11 тонн. Сьогодні 30 тонн. Де-факто, це новий мост. Раніше навіть людина, коли ішла, дивилась під ноги, а вже вантажівку пропустити через міст було дуже небезпечно. Сьогодні 30 тонн, - будь ласка, їдь. За рахунок чого фінансувалися ці витрати? 13 млн - на рахунок коштів державного бюджету, які були передбачені на дорожнє будівництво. 7 млн – за рахунок митного експерименту, кошти яких не дали вкрасти на митниці і спрямували на будівництво дороги. І трохи більше 2 млн – місцевий бюджет", - сказав Порошенко.

Він розповів про своє рішення щодо того, що дорога Харків-Ізюм-Слов'янськ має бути серед пріоритетів в Україні.

"Ще один пріоритет, - дорожнє будівництво. Серед цих пріоритетів президентський законопроект про будівництво цієї дороги. Вона має бути побудована цього року", - уточнив Порошенко.
"Міністр Омелян може підтвердити, - на кожен квадратний метр цієї дороги ми отримаємо багаторічні гарантії і виробник, якщо щось трапиться, має приїхати і за власний кошт відновити дорогу. Так чи не так, пане Омеляне?" - зазначив голова держави.

Президент зазначив, що дає брифінг з ділянки дороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський". Він висловив віру в те, що пізніше можна буде святкувати завершення будівництва дороги на Довжанськ (наразі окупований).

Читайте також:Порошенко призначив спецпредставника України з питань придністровського врегулювання
Читайте також:Порошенко змінив керівника СБУ Донецької та Луганської областей