Україна
22 серпня 2017
В Україні з'явиться новий завод боєприпасів і збільшиться кількість танків та ракет
Про це заявив президент Петро Порошенко на відкритті мосту через Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області.
news-image

В Україні з'явиться новий завод боєприпасів і збільшиться кількість танків і ракет, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

Про це заявив президент Петро Порошенко на відкритті мосту через Сіверський Донець в Ізюмі Харківської області.

"Зараз ми готували останні зміни до бюджету. Туди ми завели гроші, вкрадені в українського народу - 1,5 мільярда доларів, які вкрав Янукович і його кліка. Через рішення суду вони були повернуті до бюджету. Гроші мають працювати на Україну", - зауважив він.

Порошенко сказав, що у змінах до бюджету має бути "декілька пріорітетів".

"Перший - оборона і безпека. Ми побудуємо новий патронний завод боєприпасів, у Харкові відновимо виробництво "Оплотів" (Т-84У "Оплот" — український основний бойовий танк. Новітні українські танки будуть захищати українську землю. Побудуємо новітні ракети", - заявив президент.

Також Порошенко заявив, що 4 млрд грн спрямують на розвиток сільської медицини, щоб "у кожному селі були якісні послуги".

Крім того президент пообіцяв "зараз" будувати дороги в країні. 

"Перші тендери мають відбутися в серпні, а не в грудні. І чекати дороги ми більше не будемо", - заявив глава держави.

22 серпня на Хрещатик у Києві прибула військова техніка та сучасне українське озброєння. Близько 70 одиниць – самохідні артилерійські установки, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, вантажні та санітарні автомобілі.

На виставці можна побачити танки "Оплот", "Булат" та нещодавно модернізований Т-72А ракетну установку "Точка-У", реактивну систему залпового вогню "Смерч", найпотужнішу в світі гармату "Піон" та системи протиповітряної оборони "Бук", "Тор", "Тунгуска".

Читайте також:На Маріупольському напрямку бойовики застосовують тактику випаленої землі – штаб

Читайте також:Доба в АТО: 30 обстрілів, загинув один український військовий