Україна
22 серпня 2017
В Одесі встановили восьмиметрове «Древо спорту» (фото)
Для виготовлення «Древа спорту» було використано 900 кг сталі. У висоту інсталяція сягає у вісім метрів, а в ширину – чотири.
news-image

Біля одеського Палацу спорту встановили новий об’єкт мистецтва – урбаністичну інсталяцію під назвою «Древо спорту».

Про це пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Її авторами виступили місцеві художники Роман Громов і Дмитро Ерліх, які створили твір спільно з креативним агентством «Можно». Для виготовлення «Древа спорту» було використано 900 кг сталі. У висоту інсталяція сягає у вісім метрів, а в ширину – чотири.

«Це перший об’єкт мистецтва, інтегрований в міське середовище Одеси. До того ж, вперше наше сучасне візуальне мистецтво торкається теми спорту, – розповідає Роман Громов. – Натхненням для цієї інсталяції слугувала творчість нашого колеги – кубино-американського художника Alexandre Arrechea. Нам знадобилося п’ять місяців – від голої ідеї та ескізів ручкою в блокноті через купу промислових креслень, десятки презентацій спонсорам та міській владі до готової роботи. Ми досягли нашого надзавдання – розпакували Одесу від застарілих практик, прийомів і правил оформлення міста».

Прообразом для інсталяції послужила звичайна тополя. У цій роботі автори акцентують на важливості спорту як невід’ємної складової культури. Баскетбольні м’ячі – плоди сталевого дерева – також були вибрані невипадково: таким чином Громов і Ерліх хотіли нагадати про успіхи славетної одеської баскетбольної команди.

Читайте також:Наступив на ногу дівчині: сварка у миколаївській маршрутці закінчилася різаниною

Читайте також:У День Незалежності фільм «Червоний» виходить у прокат в усіх великих містах України