Україна
22 серпня 2017
Сільський голова із Вінничини придумав оригінальний спосіб боротьби із небезпечними бур'янами
За кожен кілограм скошеної амброзії пропонує 3 гривні.
news-image

Сільський голова на Вінничині вигадав ефективний спосіб боротьби зі шкідниками. Людям пропонують гроші за зібрану небезпечну рослину – амброзію, яка вважається надпотужним алергеном.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Голова села Якушинці Василь Романюк запропонував селянам здавати бур'ян. За кожен кілограм скошеної амброзії пропонує 3 гривні. Кошти на боротьбу з цим сильним алергеном, який не лише шкодить здоров'ю, а й виснажує ґрунт, Романюк виділив із власної кишені.

За словами чоловіка, амброзія нині з південних областей розповсюдилась уже по всій країні.  На державному рівні ніхто не розробляв програму з ліквідацією цього шкідника, тому голова вирішив виділити три тисячі (саме на таку суму можна назбирати шкыдникыв по всьому селі).

Проте люди мало обізнані з цією рослиною, багато хто не знає, як вона виглядає, та якої реальної шкоди може завдати.

Амброзія – дуже небезпечна рослина, походить із Америки. Вона відноситься до роду айстрових, її цвітіння припадає на літній період та дозріває у серпні-вересні. Саме в цей час вона найбільш небезпечна.

Пилок цвіту викликає сильну алергію, яка супроводжується сльозотечею, підвищенням температури, може викликати кон'юктивіт та навіть погіршити зір.

Читайте також: У Запоріжжі жорстоко вбили голову ОСББ (фото)
Читайте також: Пожежа майже знищила маленьке село на Донеччині