Політика
23 серпня 2017
Нормандська четвірка підтримала «шкільне» перемир'я на Донбасі, - спільна заява
Петро Порошенко також закликав негайно звільнити усіх українських заручників, які незаконно утримаються у полоні проросійських терористів.
news-image

Президент України провів телефонну розмову з керівниками держав Нормандського формату: Президентом Франції, Федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії. Про це повідомляє прес-служба глави України, інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Петро Порошенко повідомив про відвідання сьогодні міста Щастя, що неподалік від окупованого Луганська, і зустріч там з представниками СММ ОБСЄ – місія на постійній основі базується у Станиці Луганській. Президент України висловив повну підтримку її цілодобової роботи.

Петро Порошенко також закликав негайно звільнити усіх українських заручників, які незаконно утримаються у полоні проросійських терористів. За результатами телефонної розмови лідери держав Нормандського формату погодили спільну заяву.

"Глави держав та урядів Нормандського формату... висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогню з нагоди початку навчального року. Лідери висловили сподівання, що це припинення вогню призведе до сталого покращення безпекової ситуації в інтересах школярів та всього цивільного населення Донбасу. На основі сталого режиму припинення вогню лідери підтвердили персональну відданість подальшій імплементації Мінських домовленостей", – йдеться у заяві лідерів Нормандського формату.
Читайте також: Від глави МЗС Німеччини вимагають пояснень за вечерю з Путіним, – Bild