Події
23 серпня 2017
В Золотоноші 13-річний хлопець витягнув друзів з-під завалів стіни, яка впала на дітей під час буревію (відео)
Сам Влад героєм себе не вважає.
news-image

Під час потужного буревію в містечку Золотоноша на Черкащині на трьох дітей упала цегляна стіна. Із-під завалів їх урятував 13-річний друг Влад Шульга, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Хлопець каже, що вже відійшов від пережитого – на дітей поряд упала важка брида, в землі видерло горіхове дерево. Влад не розгубився і почав відкопувати товаришів, доки на допомогу не прибігли дорослі. Маленька Ганна дістала переломи обох ніг, братові дісталося більше – брили пробили череп, в Андрія й досі майже не рухається ліва частина обличчя. Діти були непритомні, коли їх витягли та передали медикам. 

 

Із ними був іще один друг Сашко. За прибудовою біля школи діти сховалися, коли зірвався вітер. Влада врятувала конструкція – металевий кут. На малечу впала підпірна стіна та завалила всіх із головою, але хлопчина не злякався. Чому – і сам не може пояснити. Каже, що діяв миттєво.

"Якби я навіть побіг – вони тоді були всі в крові. Може, якби я пішов, то в них стекла кров і вони, не дай Бог, померли. Мені батько зателефонував, я йому сказав, що я біля п'ятої школи – біжи чимшвидше", - розповів хлопець.

У підсумку Сашко з розбитим носом пішов додому, Ганну доправили до лікарні машиною, Андрія з пробитим черепом – до Черкас гелікоптером. Щоби подякувати другові, той не може знайти слів. 

"Я навіть не знаю, як сказати", - зізнається він.

Тепер діти дуже бояться вітру – панікують, що може початися буря. Сам Влад героєм себе не вважає.

"Так зробив би кожен", - упевнений він.

І найбільше радіє тому, що друзі знову разом. 

Буревій став переоцінкою їхньою життя – про це говорять батьки і Влада, і Андрія, і Ганни. Вони кажуть, що відчувають тепер одне одного, мов рідні. Та мріють усі разом долікувати Андрія, котрий постраждав у нещасному випадку найбільше. 

Читайте також: Порошенко разом із дітьми у маршрутці перевіряв нове дорожне покриття (фото)