Події
23 серпня 2017
Загиблий на Монблані альпініст виявився одеським вченим (фото)
Чоловіка звали Павло Петриченко, йому було 42 роки, і він викладав в Одеському національному економічному університеті.
news-image

Альпініст, який днями загинув у горах Франції, виявився одеситом.

Про це пише «Є!» з посиланням на Сегодня.

Нагадаємо, за інформацією французьких ЗМІ, 42-річний чоловік почав сходження на Монблан в п'ятницю, 18 серпня, проте його наздогнала буря. 

"Він збився зі шляху, і тому він подав сигнал про допомогу близько 22:00 (23:00 за київським часом). Однак розпочати рятувальну операцію не вдалося, оскільки гора знаходилася в епіцентрі бурі", – пояснив представник французької жандармерії.

Зазначається, що через погодні умови рятувальний вертоліт зміг піднятися в повітря тільки в суботу зранку, коли і було виявлено тіло. За попередніми даними, смерть наступила в результаті падіння зі скелі.

Уже через кілька днів стало відомо, що загиблий альпініст був одеситом. Чоловіка звали Павло Петриченко, йому було 42 роки, і він викладав в Одеському національному економічному університеті. Павло Петриченко був кандидатом економічних наук і працював на кафедрі туризму. Вчений викладав з 2001 року, отримував гранти від уряду Франції на дослідження в університетах Ніцци і Анже.

У вузі вже підтвердили смерть співробітника, а його знайомі в соцмережах сумують і не розуміють, чому досвідчений мандрівник і альпініст не перечекав негоду в безпечному місці, а вирішив йти до кінця.

"Як могло статися, що досвідчений альпініст, побачивши бурю, вирішує не повертатися до безпечного місця, а з силою рветься вперед до вершини? Рятувальники знайшли тебе за вісімсот метрів (від вершини. – Авт.), але кого з близьких і друзів втішить факт передбачуваної перемоги людини над стихією, якщо самої людини тепер з ними немає? Сподіваюся, ти був щасливий і в той фатальний момент", – написав у мережі Віктор Журавський.

Загиблого згадують його друзі, люди, з якими він ходив у походи, і студенти.

"Він був яскравою особистістю і прожив красиве і насичене життя. На жаль, коротке... Прикро, коли так швидко і раптово йдуть з життя талановиті люди. Паша любив гори. І гори його забрали", – поділився на своїй сторінці в соцмережі знайомий загиблого Михайло Горшков.

"Спасибі, Павло Петриченко, що завжди посміхалися, позитивно дивилися на світ, жартували, прощали наші недосконалості і відкривали нам, зеленим студентам, світ можливостей і фарб життя", – написала в соцмережі колишня студентка загиблого Наталія Соловйова.

"Павло Петриченко був приголомшливою людиною, ти залишишся назавжди в наших серцях добрим, чуйним, уважним і вірним другом. Ми ніколи тебе не забудемо, ніколи", – написала Валерія Следь.

Читайте також:Українець загинув при сходженні на гору Монблан у Франції