Суспільство
23 серпня 2017
«Вони віддали життя за прапор України»: посол пригадав знакові випадки на Донбасі
Українці згадують героїв, які загинули за нашу державу.
news-image

У День Державного прапора України 23 серпня 2017 року в мережі згадують Героїв, які віддали життя за головний символ країни.

Так, фото двох Героїв опублікував посол України в Австрії Олександр Щерба в Twitter, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

"Вони віддали життя за прапор. За прапор їх замучили. Тепер вони - наш прапор", - написав він під фото убитих терористами "ДНР" депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака та 16-річного футбольного фаната Степана Чубенка.

 


 

Володимир Рибак був викрадений невідомими 17 квітня 2014 року в Горлівці Донецької області відразу після мітингу, під час якого Рибак спробував зняти прапор "ДНР" і повернути український прапор на будівлю міськради. 19 квітня тіло Рибака було знайдено місцевими рибалками в річці Казенний Торець біля смт. Райгородок Слов'янського району Донецької області з ознаками насильницької смерті. За версією Служби безпеки України, до вбивства Рибака причетні ватажки терористів "ДНР" Ігор Безлер (на прізвисько "Біс") та Ігор Гіркін-Стрелков.

16-річний Степан Чубенко - воротар футбольного клубу "Авангард" (Краматорськ), був розстріляний терористами "ДНР" в 2014 році за проукраїнську позицію. На рюкзаку Чубенко, коли його затримали на Донбасі терористи, була стрічка в кольорах прапора України - синьо-жовта.