Київ
23 серпня 2017
Із 24 серпня відновлять рух автотранспорту шляхопроводом біля метро «Нивки», - Кличко
Повністю оновлена транспортна артерія запрацює з жовтня 2017 року.
news-image

Із 24 серпня в Києві відновлять основний рух автотранспорту шляхопроводом біля станції метро «Нивки» на перетині просп. Перемоги та вул. Щербаківського. Про повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації, інформує «Є!»

«Не дивлячись на масштабні конструктивні зміни, повністю оновлена транспортна артерія запрацює з жовтня 2017 року. Але основний рух по шляхопроводу ми запустимо вже 24 серпня», - запевнив Кличко.

Він розповів, що в рамках реконструкції шляхопроводу виконані масштабні роботи з відновлення несучої здатності шляхопроводу, влаштування нової монолітної плити, встановлення нових опорних частин на 3-й та 7-й опорах.

Окрім того, за словами мера столиці, за сучасними технологіями облаштоване нове покриття на шляхопроводі та підходах до нього, встановлені нові опори зовнішнього освітлення та сучасного розподільного огородження «Vario Guard».

«Ремонтні роботи постійно велися в режимі 24/7», – підкреслив Віталій Кличко.

Водночас, зауважив Віталій Кличко, враховуючи численні позитивні відгуки учасників дорожнього руху, експертів із транспортної інфраструктури та науковців, на етапі реконструкції були внесені суттєві зміни до проекту ремонту шляхопроводу.

«Ми реалізовуємо нові рішення із впорядкування організації дорожнього руху», – підкреслив мер.

Йдеться, зокрема, про ліквідацію кругового руху на перетині просп. Перемоги та вул. Щербаківського зі влаштуванням світлофору. Також передбачено «винесення» руху тролейбусів безпосередньо зі шляхопроводу на нульовий рівень із обох його боків.

 Мер Києва  підкреслив, що завдяки реалізації такої схеми збільшиться кількість смуг, буде вдосконалено рух транспорту  шляхопроводом і створені більш комфортні умови руху для громадського та автомобільного транспорту.

Читайте також: У Києві розпочався Фестиваль плаваючих клумб (фото)