Політика
23 серпня 2017
Кравчук розповів як він трактує поняття «незалежність»
За його словами є риси або характеристики, які свідчать про те, що Україна не має повної міжнародної, територіальної і економічної незалежності
news-image

Незалежність України як політична категорія на сьогодні відбулася. Проте є риси, які свідчать про те, що Україна не має повної міжнародної, територіальної і економічної незалежності.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Якщо брати строго, як належить, то незалежність – це відокремлення від іншої держави і набуття права творити свою державу. У нас є таке право? Є. Таким чином, незалежність – це, перш за все, політична категорія. І незалежність відбулася. Україна будує свою державу, будує свої відносини зовнішньополітичні, внутрішньополітичні, обирає владу, якщо потрібно – навіть знімає її, як це було на Майданах вже двічі", – пояснив Кравчук.

Водночас він зазначив, що дехто прагне широкого тлумачення незалежності. Як приклад він навів економічну ситуацію в Україні, яка не робить людей незалежними.

"А як живуть люди? Чи вони економічно незалежні? Звичайно, такого сказати не можу. Якщо близько 67% людей живуть сьогодні в Україні за межею бідності, отримують менше прожиткового мінімуму – значить говорити про економічну чи соціальну, чи ще якусь незалежність неможливо", – наголосив політик.
Говорити сьогодні, що ми незалежні, втративши фактично Крим і маючи війну на Донбасі, говорити, що ми – країна територіально цілісна і незалежна, ну, вибачте, я не можу, – додав перший Президент України.

Так, за його словами, зважаючи сукупність всіх факторів, "можна сказати, що є риси або характеристики, які свідчать про те, що Україна не має повної міжнародної, територіальної і економічної незалежності. Але як політична структура Україна є незалежною державою".

"Я часто чую від деяких наших "вождів", що справжня незалежність почалася тільки зараз. А що ж тоді було до цього? Якщо для справжньої незалежності обов’язково потрібна війна на Донбасі, обов’язково потрібна анексія Криму, обов’язково потрібне відшматування наших територій, де ми сьогодні не маємо жодного впливу – я би не хотів такої незалежності!", – наголосив Кравчук.

 

Читайте також: СБУ повідомили про підготовку замаху на Порошенка
Читайте також: Кримчинин Балух буде вільним, як і півострів, - Порошенко