Суспільство
24 серпня 2017
Українці Берліна відсвяткували День Державного Прапора
Кілька десятків людей взяли участь в акції «Stop Putin, Stop War».
news-image
Українці Берліна 23 серпня відзначили День Державного Прапора акцією в центрі столиці ФРН, перед Бранденбурзькими воротами.

На ній побувала кореспондент Укрінформу в Німеччині, передає «Є!».

Кілька десятків людей взяли участь в акції «Stop Putin, Stop War», під час якої була розгорнута фотовиставка «Україна 2014-2016. Війна і мир». Вона привернула чимало глядачів з різних країн світу. Багато гості Берліна підходили і запитували, деякі зізналися, що навіть не знали про те, що на сході України йдуть бойові дії.

У важкі години сьогодні, коли в Україні триває війна, наші захисники тримають державні прапори, звільняючи країну від російського агресора. Проживаючи за межами України, ми пишаємося нашою державною символікою, поважаємо її та презентуємо Україну в Німеччині і в міжнародному співтоваристві, - заявила у своєму виступі голова Центральної спілки українців у Німеччині Людмила Млош.

Радник Посольства України у ФРН Ростислав Огризко привітав усіх зі святом і зазначив: «В історії України особисті амбіції іноді ставилися вище державних інтересів, і саме цього, таких помилок, які коштували нам незалежності нашої держави в минулому, ми повинні уникнути сегодня».

Творець групи #FreeSushchenko у Facebook активістка Тетяна Летаів закликала нагадувати німецьким керівникам про те, що в російських в'язницях утримується понад 40 українців. Вона підготувала і роздала листівки з хэштегами щодо кожного із в'язнів Кремля, які будуть поштою відправлені у відомство канцлера та інші владні структури.

На завершення акції її учасники запалили свічки, викладені у формі тризуба та виконали державний гімн.