Суспільство
24 серпня 2017
Грицак закликав українців не їхати на заробітки до РФ, щоб їх не використовували російські спецслужби
Грицак: Ми вражені кількістю вербувальних підходів до простих українців у РФ.
news-image

Українців, які їдуть на заробітки до Росії, може явно або наосліп бути використано російськими спецслужбами для підготовки провокацій проти України. Про це журналістам заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", передає «Є!».

За словами Грицака, майже 2 млн українців зараз перебувають у Росії на заробітках.

Ми проводимо контррозвідувальну роботу після їх повернення, проводимо так звані контррозвідувальні опитування, і ми вражені кількістю так званих вербувальних підходів до простих українців: не обов'язково це мають бути кваліфіковані працівники... Ми вражені кількістю вербувальних підходів і завданнями, які ставить перед ними РФ, – сказав голова СБУ.

Він попросив українців не їхати до РФ.

Росія веде активне агентурне проникнення в Україну. Я звертаюся до українців... прошу: будь ласка, це неправильно зараз їхати на заробітки до Росії. Я зрозумію нашого громадянина, який поїде на заробітки до Польщі, країн Балтії, Європи, але не до Росії, – заявив Грицак.

За його словами, люди, які їдуть на заробітки до РФ, можуть бути "явно або наосліп використані для постановок російських спецслужб".