Політика
24 серпня 2017
Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані – міністр оборони Польщі
Порошенко зустрівся з Мацеревичем.
news-image

Європа без України не буде повноцінною, заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України, передає «Є!».

Європа без України не буде повноцінною ні в політичному, ні в економічному, ні у військовому плані. Польща була, є і буде разом з Україною, бо ваша країна захищає Європу, – заявив Мацеревич.

Він зазначив, що Польща і надалі неухильно підтримуватиме зусилля з відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Порошенко заявив, що участь підрозділу Війська Польського у святкуванні Дня Незалежності України стала "історичним днем для українського-польської дружби".

Сторони обговорили питання подальшого посилення військово-технічного співробітництва між Україною і Польщею та реалізацію рішень саміту НАТО у Варшаві, а також питання активізації участі України у спільних багатонаціональних тренуваннях.

Порошенко і Мацеревич домовилися, що підрозділи Збройних сил України вперше за свою історію візьмуть участь у військових навчаннях країн "Вишеградської четвірки".