Суспільство
25 серпня 2017
Українські прапори та вишиванки: як у Краматорську відсвяткували День Незалежності (фото, відео)
За словами місцевих, вчора був рекорд із кількості вишиванок на вулицях міста.
news-image

Національні прапори, вишиванки, військова техніка та посмішки на обличчях. Так у День незалежності виглядав Краматорськ, передає «Є!» із посиланням на прес-центр штабу АТО.
Тисячі людей із самого ранку вийшли на центральну площу міста, де організатори влаштували чимало святкових заходів. Найбільше раділи діти, які буквально обліпили грізну військову техніку. Танки, бронетранспортери, усі види артилерії, зенітні ракетні комплекси – такого в школі не побачиш!
Один БРДМ навіть віддали дітям на «розтерзання». Кілька відер жовтої та синьої фарби, пензлики – і вперед! Бойова розвідувальна машина набула нового веселого камуфляжу, а батьки – клопіт із замурзаними від фарби дітьми.


Військові без проблем дозволяли малечі та дорослим доторкнутися до грізної зброї, яка нині боронить країну від агресора менш як за 100 кілометрів звідси. Діти могли посидіти в танку, вилізти на гармату, «покерувати» БТРом.
Поряд з військовою технікою на площі проходило чимало патріотичних флешмобів, виставок, ярмарок та дитячих розважальних програм.


Урочисту ходу центральними вулицями міста очолив Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. В синьо-жовтій колоні крокувало кілька тисяч краматорців, було чимало військових, зокрема керівництво АТО.


За словами місцевих, вчора був рекорд із кількості вишиванок на вулицях міста. Саме у День незалежності України найкраще видно скільки у місті патріотично налаштованих людей. З кожним роком їх стає все більше і це факт.

"Люди, які прийшли на площу, отримали сигнал, що Україна здатна себе захистити. Саме тому, у Краматорську вперше організовано демонстраційний показ 16 одиниць бойової техніки, що є на озброєнні в Збройних Силах і стримує ворога на Донбасі. Нинішнє свято, це і сигнал для ворога – українці до кінця боротимуться за свою незалежність!" -йдеться в повідомленні прес-центру АТО.