Світ
25 серпня 2017
У Таджикистані будуть відраховувати студентів, які приїжджатимуть на заняття за кермом авто
Депутати вважають, що нові правила мають забезпечити соціальну справедливість і рівність у сфері освіти.
news-image

У Таджикистані відраховуватимуть студентів і магістрів, які будуть приїжджати на заняття за кермом своїх автомобілів. Відповідні поправки в закони  «Про освіту», «Про початкову професійну освіту», «Про середню професійну освіту» та «Про вищу професійну освіту і післядипломну професійну освіту» були схвалені на засіданні Маджлиси намояндагон (нижня палата парламенту) Таджикистану, передає «Є!» із посиланням на 1News.

Депутати парламенту Таджикистану одноголосно підтримали запропоновані президентом поправки до низки законів про освіту, згідно з якими школярами і студентам відтепер забороняється приїжджати на навчання за кермом автомобіля. У разі порушення студентам загрожує відрахування на строк до трьох років. Цей показник для учнів ліцеїв і середніх професійних освітніх установ складе один рік.

Зазначені поправки, на думку депутатів,  забезпечать соціальну справедливість і рівність у сфері освіти.

«Прийняті поправки забороняють студентам приїжджати на заняття на навчання за кермом автомашини, але ми не забороняємо студентам водити автомобіль в інших випадках. Співробітники ДАІ це повинні врахувати», - заявив депутат нижньої палати парламенту Саіджафар Усмонзода.


Раніше Міністерство науки і освіти Таджикистану заборонило школярам та студентам носити хіджаби, вузькі, рвані джинси, міні і вузькі спідниці, футболки з рекламними написами, із зображеннями державної символіки інших країн, спортивний одяг (крім занять фізкультурою і суботників), більше однієї сережки в одному вусі , яскравий або помітний макіяж, довгі нігті, бороди і довге волосся (для хлопчиків), татуювання. Студентам дозволяється носити національні хустки і тюбетейки. Одяг рекомендовано купувати у вітчизняних виробників.

Читайте також: Вперше українка стала ангелом Victoria's Secret