Україна
26 серпня 2017
Спалах сальмонельозу: які продукти є найнебезпечнішими
Багато випадків отруєнь пов'язані з тим, що продукти купують на стихійних ринках, в кафе, забігайлівках і інших невідповідних для цього місцях.
news-image

У поточному сезоні в Україні почастішали випадки сальмонельозу; потенційну небезпеку можуть представляти несвіжі молочні продукти, м'ясо, в'ялена риба та інші продукти і страви, які зберігалися або приготовані в неналежних умовах.

Про це "Обозревателю" розповіла дільничний лікар Рита Гофман, інформує «Є!».

"У цьому році дуже багато сальмонельозу. Багато випадків отруєнь пов'язані з тим, що продукти купують на стихійних ринках, в кафе, забігайлівках і інших невідповідних для цього місцях. Небезпечним може бути прострочене молоко, прострочене м'ясо, риба, зокрема, в'ялена - в цього року спостерігається спалах сальмонельозу від в'яленої риби ", - повідомила вона.

Щоб уникнути захворювання, лікар порекомендувала "бути дуже акуратними" у виборі продуктів харчування, особливо тих, які потенційно можуть бути заражені сальмонелою, "не їсти все підряд" і купувати продукти і страви тільки в перевірених місцях.

У цьому контексті Рита Гофман нагадала про те, що в Україні "під медичну реформу закрили санепідстанції". 

"З одного боку, припинилися божевільні хабарі і терор з боку СЕС, але з іншого - пропав серйозний контроль. Адже хтось повинен контролювати якість", - поскаржилася вона.
Читайте також: ВООЗ підготувала 12 простих правил здорового харчування