Суспільство
27 серпня 2017
Полторак розповів про загрози для України від навчань Росії у Білорусі
До маневрів може бути притягнуто понад 100 тисяч російських солдатів.
news-image

Після навчань "Захід-2017" у Білорусі загрозу повномасштабного вторгнення Росії на територію України не можна повністю виключати.

Таку думку висловив міністр оборони України Степан Полторак у інтерв'ю виданню "Тверезий погляд", передає «Є!».

За його словами, офіційні заяви Кремля про те, що у навчаннях у Білорусі візьме участь 13 тисяч військовослужбовців, викликають сумнів. До маневрів може бути притягнуто понад 100 тисяч російських солдатів.

Крім демонстрації сили, навчання подібного розмаху цілком можуть служити прикриттям розгортання ударних угруповань військ РФ, зосередження засобів ураження і запасів матеріальних ресурсів на операційних напрямках і обробки варіантів застосування таких сил, – зазначив глава Міноборони.

Полторак нагадав, як у 2008 році після навчань "Кавказ" російські війська не повернулися з полігонів і почали агресію проти Грузії.

РФ також перекинула авіацію, яка задіяна у навчаннях раніше запланованих термінів. Це створює загрозу Україні та іншим країнам Європи, – додав міністр.

Міноборони детально відстежує ситуацію про пересування російських військ уздовж українського кордону. А також відомство підтримує високу бойову готовність лав ЗСУ, щоб у разі потреби потужно відреагувати на небезпеку.