Суспільство
28 серпня 2017
Чому варто вживати кавун: 7 корисних властивостей
У цей час кавуновий сезон досягає свого піку і можна ласувати смугастою ягодою без побоювань стати жертвою нітратів та пестицидів.
news-image

Кінець літа - свято для любителів кавунів. В цей час кавуновий сезон досягає свого піку і можна ласувати смугастою ягодою без побоювань стати жертвою нітратів та пестицидів. 

Gazeta.ua зібрала 7 корисних властивостей кавунів, повідомляє «Є!»:

1. Стимулює роботу шлунково-кишкового тракту

Завдяки вмісту фолієвої і пантотенової кислот, кавун сприятливо впливає на стан кишкової мікрофлори, поліпшує обмінні процеси і стимулює травлення. При його вживанні з великою кількістю вологи з організму виводяться токсини і шлаки, що позитивно позначається на загальному фізичному стані. В результаті, кавун рекомендують вживати при гастритах.

2. Підтримує серцеву діяльність

У хімічний склад кавуна входить багато заліза, магнію і калію - елементів, які потрібні для кровотворення і нормальної роботи серцево-судинної системи. До того ж, клітковина сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Разом з аскорбіновою і фолієвої кислоти кавун є інструментом в боротьбі з атеросклерозом і цукровим діабетом.

3. Нормалізує обмін речовин

Склад кавунового соку дозволяє надавати корисний вплив на всі обмінні процеси в організмі. Цьому сприяють вітаміни в кавуні - в основному це вітаміни групи В - ніацин, тіамін і рибофлавін. Кавун прописують при подагрі і різних ацидозах.

4. Ліквідує зайву вагу

М'якоть кавуна - одне з найпопулярніших засобів для зниження ваги. Вживання кавуна протягом декількох днів дозволяє знизити кількість зайвої рідини, зменшити кількість жирових відкладень, очистити кишечник від непотрібних накопичень.

5. Уповільнює процес старіння

До складу кавуна входять флавоноїди, каротиноїди і трітерпеноїди, які володіють антиоксидантними властивостями, запобігають хворобам і уповільнюють процес старіння.

6. Ганяє пісок в нирках

Рекомендують їсти кавуни для захисту нирок від утворення каменів. Кавун є сечогінним засобом, безболісним для того, щоб "поганяти" пісок в нирках.

7. Заряджає енергією

Кавун покращує настрій. У м'якоті кавуна містяться речовини, які допомагають виробленню серотоніну - "гормону щастя". Ця ягода корисна всім, у кого проблеми на роботі, стрес і хронічна втома.

Читайте також:Спалах сальмонельозу: які продукти є найнебезпечнішими

Читайте також:ВООЗ підготувала 12 простих правил здорового харчування