Спорт
29 серпня 2017
Григорій Суркіс лукавить: Маріуполь безпечніше Києва - дослідження
Маріуполь увійшов у десятку найбезпечніших міст України, посівши шосте місце.
news-image

27 серпня «Динамо» бойкотувало матч 7-го туру української Прем'єр-ліги та не приїхало в приазовське місто. Таким чином, гра між київським клубом і «Маріуполем» не відбулася через «Динамо».

До цього, кілька місяців поспіль, Григорій та Ігор Суркіси поперемінно робили заяви про те, що грати в Маріуполі надзвичайно небезпечно і в будь-який момент саме столичний клуб стане жертвою артобстрілу або системи залпового вогню «Град».

У той же час керівництво міста та області, представники ФФУ та УПЛ, правоохоронні органи стверджували протилежне.

«МВС забезпечить безпеку всіх матчів Прем'єр-ліги в цьому чудовому місті», - писав на своїй сторінці в Facebook глава МВС Арсен Аваков.

Відбулися в Маріуполі й кілька футбольних матчів.

«Можна згадати матч 16 липня між «Маріуполем» і «Вересом», який пройшов без інцидентів. Тоді за три дні до початку поєдинку поліція Донеччини перейшла на цілодобовий режим роботи із забезпечення громадського порядку. Це, плюс робота кінологів з огляду стадіону та прилеглої території, посилене несення служби на блокпостах, посилена робота на вулицях і площах», - говорить експерт Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook https://www.facebook.com/kirilo.sazonov/posts / 1443428842411203

Він наводить й інші приклади: матч між «Маріуполем» і «Карпатами», що відбувся 13 серпня, напередодні якого правоохоронні органи також забезпечували безпрецедентні заходи безпеки - на вулицях міста збільшили кількість патрулів, на блокпостах Маріуполь був узятий в «кільце» безпеки, вночі на броньованій техніці вийшли спецпризначенці.

«Можна навести й інші приклади масових заходів, що відбулися в Маріуполі за останній час. Це і триденний музичний фестиваль MRPL City, який пройшов в липні та зібрав 15 тис. осіб і багатьох зірок українського шоу-бізнесу - групи «Тартак», ТНМК, СКАЙ, «Время и стекло», «О.Torvald» і багатьох інших. Всі вони не побоялися приїхати до Маріуполя. Можна згадати й концерт до Дня Незалежності України за участю Наталії Могилевської та групи Real O, що зібрав на Театральній площі міста понад 25 тис. городян», - наводить аргументи Кирило Сазонов.


Його слова підтверджують і цифри. У травні Інститут суспільно-економічних досліджень опублікував рейтинг безпеки обласних центрів України.


Дослідження проводилося на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Згідно з результатами дослідження, Маріуполь увійшов у десятку найбезпечніших міст України, посівши шосте місце, обігнавши Київ, який розташувався на 22-му місці, а також Дніпро (10-е місце) і Харків (11-е місце).

«Питання до «Динамо»: де безпечніше грати - в Маріуполі або Києві, де лише за останній час сталося кілька гучних інцидентів, а саме: вибух поруч зі стадіоном «Динамо» ім. В. В. Лобановського, який стався на День Незалежності; перестрілка на вулиці Шота Руставелі 23 серпня, в результаті якої був убитий іноземець; можна згадати й перестрілку в районі Харківського шосе,що сталася в червні. І десятки інших прикладів, що відбулись у столиці лише за останній час», - говорить експерт.

 

«Виходить, що вибух в центрі Києва біля стадіону «Динамо» - це не небезпечно і брати Суркіси, мабуть, вважають подію повсякденним випадком. А Маріуполь, де складно пригадати хоча б один найменший прецедент за останній час - містом-загрозою. Що це? Викривлена ​​логіка або банальне лицемірство...», - підсумовує Сазонов.