Суспільство
30 серпня 2017
Жириновський заявив, що у фракції ЛДПР геїв немає
Жириновський заявив, що у ЛДПР не втручаються у питання сексуальної орієнтації людини.
news-image

У фракції ЛДПР немає геїв. Про це заявив лідер ЛДПР Володимир Жириновський в інтерв'ю відеоблогеру Юрію Дудю, яке було опубліковано у Facebook.

Як я от знаю – немає, – сказав Жириновський.

Він заявив, що якби дізнався, що в партії є геї, то ніяк би не відреагував.

Це особиста справа людини. Що, ми будемо її зневажати чи карати? Ми не втручаємося в це питання. У нас питання ніяк не порушено, тому ми цього не обговорюємо. Нам навіщо це треба? Нехай... – сказав політик.

Жириновський також розповів, що в першому читанні його фракція не голосувала за закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

У першому читанні ми не голосували. А в другому і третьому ми проголосували "за", бо інакше ті ж самі журналісти на нас би накинулися, що ми за цю пропаганду. Ми з чого виходили: що до ухвалення закону про заборону пропаганди ми й викликали пропаганду. До ухвалення закону, ну, раз на півроку хтось торкнувся теми сексуальних меншин. А щойно ухвалили закон – кожного дня десь хтось торкається, – заявив лідер ЛДПР.

Закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних стосунків серед неповнолітніх діє в Росії з 2013 року. Штраф за його порушення становить до 5 тис. руб. (приблизно ) для приватної особи і до 1 млн руб. (приблизно тис.) – для юридичної. Порушення також може потягти адміністративне призупинення діяльності юридичних осіб на термін до 90 діб.