Світ
30 серпня 2017
Молдова вимагатиме в ООН виведення російських військ
Міністерство закордонних справ Молдови пропонує ООН розглянути питання про виведення з країни російських військ. РФ попереджає про негативні наслідки цієї ініціативи.
news-image

Молдова сприятиме включенню до порядку денного 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН додаткового питання під назвою "Повне виведення іноземних збройних сил з території Молдови". Про це у вівторок, 29 серпня, повідомив міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур під час зустрічі з послом Росії в Молдові Фарітом Мухаметшиним, повідомляє видання DW, пише «Є!».

"Міністр Андрій Галбур підтвердив намір влади республіки сприяти включенню до порядку денного 72-ї сесії Генеральної асамблеї ООН додаткового питання про виведення російських військових", – повідомило МЗС Молдови.

Андрій Галбур підкреслив, що "ця ініціатива не спрямована на виведення російських військових, що входять у тристоронні миротворчі сили, що діють в зоні безпеки Придністров'я".

У Росії раніше заявили, що така ініціатива Молдови призведе до погіршення відносин між країнами.

Нагадаємо, що в липні парламент Молдови ухвалив заяву, в якій вимагає виведення російських військ з території країни.

В ній сказано, що подальше перебування російських військ у східних районах Молдови є "порушенням конституційних норм, які стосуються суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та постійного нейтралітету Молдови, а також норм міжнародного права".

Читайте також:Меркель заявила, що зняття санкцій вигідне не лише Росії, але й Німеччині

Читайте також:Жириновський: Потрібно було брати всю Україну. А тепер це проблема, усі бояться