До кінця року ціна на нафту може досягти позначки 60 доларів
Подорожчання нафти представляє колосальний інтерес для південноафриканської країни, 97% експорту якої припадає саме на чорне золото.
news-image

Ціни на нафту до кінця 2017 року року можуть досягти 60 доларів за барель, що підтримає економіку Анголи, вважає міністр нафти країни Хосе-Марія Ботельо де Васконселоса.

Про це повідомляє ПРАЙМ з посиланням на Bloomberg, пише «Є!».

За його словами, подорожчання нафти представляє колосальний інтерес для південноафриканської країни, 97% експорту якої припадає саме на "чорне золото". 

"Ми отримали сигнали від ринку, що до кінця року ціни можуть досягти 60 доларів", - сказав де Васконселос.

ОПЕК і ряд країн, які не входять в організацію, домовилися в кінці 2016 року в Відні про скорочення своєї здобичі нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року. У травні термін її дії був продовжений на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Ангола приєдналася до угоди дев'ять місяців тому, щоб обмежити обсяги виробництва і підтримати нафтові ціни. У вересні пост президента Анголи займе Жоау Лоуренсу, який має намір пожвавити економіку другої найбільшої країни-експортера нафти в Африці. Так, в наступному році в Анголі планується проведення тендера на нафтові блоки в басейні Наміб (Namibe). Крім цього, буде продовжено співпрацю з нафтовими компаніями щодо скорочення видобутку.

Васконселос відзначив, що ще занадто рано говорити про те, чи продовжить ОПЕК угоду про скорочення видобутку в березні наступного року.

"Зустріч в листопаді стане доброю нагодою, щоб проаналізувати, чи варто продовжувати скорочення чи ні", - сказав він.

ОПЕК повинна провести міністерську зустріч 30 листопада. На ній країни ОПЕК+ обговорять, чи продовжувати угоду про скорочення видобутку нафти після закінчення її терміну дії.

Читайте також:В Україні прогнозується подорожчання ліків на 12%

Читайте також:Перша платна дорога в Україні: в «Укравтодорі» підрахували скільки буде коштувати разовий проїзд