Україна
31 серпня 2017
В Україні пропонують запровадити ще один державний вихідний
29 серпня – День Героїзму і Жертовності. День, який повинна відзначати країна, яка знає справжню ціну своєї Незалежності.
news-image

В Україні пропонують 29 серпня на державному рівні відзначати День пам’яті полеглих героїв, День Героїзму і Жертовності народу України у війні за Незалежність і хочуть, аби цей день був вихідним, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Це на своїй сторінці у Facebook запропонував журналіст Юрій Бутусов.

«29 серпня – День Героїзму і Жертовності. День, який повинна відзначати країна, яка знає справжню ціна своєї Незалежності», – наголосив Бутусов.

Він додав, у 2017-ому Україна святкує чимало неробочих днів: Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня – Свято весни і праці, 9 травня – День Перемоги у Другій світовій війні. За його словами, все це потрібні для багатьох дати, хоча щодо багатьох з них точаться суперечки. А ось про те, чи треба вшанувати пам’ять загиблих суперечок ніяких немає.

«29 серпень повинно стати Днем пам’яті полеглих героїв, Днем Героїзму і Жертовності народу України у війні за Незалежність. Лише в один цей день загинуло 255 і зникло безвісти не менше як 17 українських воїнів», – нагадав Бутусов і додав: «Іловайськ це важлива подія – адже коли всі навколо бігли і була паніка, іловайська група не зробила ні кроку без наказу командування. За наказом воювали в оточенні, за наказом поїхали в похідній колоні зеленим коридором. Вони свій борг перед Батьківщиною виконали до кінця, вони віддали все, вони зібрали в кулаку волю і дисципліновано виконували завдання, коли навколо все валилося. Масова жертовність українських героїв в цей день сколихнула світову спільноту, точно так як сколихнула жертовність Небесної сотні».
«Тепер наш обов’язок вшанувати пам’ять, не забути подвиг наших Героїв, зберегти для історії його значення», – підкреслив Юрій Бутусов.

На його думку, 29 серпня повинне бути неробочим днем у країні:

«У нас достатньо державних свят, які можна скоротити. Потрібен день, коли люди повинні думати про ціну своєї волі зараз, діти і дорослі повинні ходити на екскурсії і дізнаватися історію, державні діячі повинні приділяти увагу і показувати приклад поваги до пам’яті загиблих Героїв».

Читайте також:Фельдшер Олександр Білик виніс із поля бою понад 50 поранених

Читайте також:На армію в 2018 році віддадуть не менше 5% ВВП – Турчинов