Світ
1 вересня 2017
Ксенія Собчак може стати кандидатом в президенти Росії, - ЗМІ
В адміністрації глави держави розглядають 5-7 кандидатур жінок політиків, однак у ролі кандидата хочуть бачити публічну персону, яка не входить ні в одну з політичних сил.
news-image

Адміністрація президента Росії напередодні виборів в березні 2018 року шукає спаринг-партнера для Володимира Путіна серед жінок як з політичних кіл, так поза ними. В якості одного з кандидатів у Кремлі розглядають журналістку і телеведучу Ксенію Собчак, пише «Є!» з посиланням на 112.

Джерела видання стверджують, що в адміністрації глави держави розглядають 5-7 кандидатур жінок політиків, однак у ролі кандидата хочуть бачити публічну персону, яка не входить ні в одну з політичних сил. У Кремлі вважають, що Ксенія Собчак є ідеальним варіантом.

"Ідеальний варіант – Ксенія Собчак, демонструє образ сучасної молодої жінки, яка хотіла б піти в політику. Розумна, яскрава, цікава, але не у всьому відповідає образу типової російської жінки, питання – чи зважиться вона", - заявило джерело видання.

Серед інших кандидатур називають голову Соціал-демократичного союзу жінок Росії Наталю Вєлікую, лідера Національного батьківського комітету Ірину Волинець та члена центральної ради "Справедливої Росії" Ірину Пєтєляву.

Наголошується, що жінки всього двічі претендували на посаду президента Росії: голова російського ЦВК Елла Памфілова в 2000 році і лідер Союзу правих сил Ірина Хамакада в 2004 році.

Нагадаємо, президентські вибори в Росії відбудуться 18 березня 2018 року.

Читайте також:Учителям у РФ доручили розповідати школярам про Росію як «країну суперсучасних комп'ютерів і нанотехнологій»

Читайте також:Лавров пообіцяв Тіллерсону, що Росія відреагує на закриття консульств у США