Події
2 вересня 2017
Прикордонники розповіли про нові правила перетину кордону України
Що стосується громадян Росії, то для них вводиться двоступеневий рівень контролю.
news-image

З новими правилами перетину кордону України іноземці та особи без громадянства повинні будуть здавати відбитки пальців, але біометричних паспортів у них вимагати не будуть.

Про це речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян сказав в ефірі телеканалу "112 Україна", інформує «Є!».

"Іноземець, який в'їжджає на територію України, він повинен здати відбитки пальців. В першу чергу, це безпека країни, а по-друге – це його особиста безпека... Бо мова йде тільки про те, що іноземці будуть давати нам свої біометричні дані, які ми в подальшому будемо використовувати, і для цього їм необов'язково мати біометричні або інші види паспорта", - заявив Слободян.

Що стосується громадян Росії, то для них вводиться двоступеневий рівень контролю. Крім надання своїх біометричних даних вони повинні будуть завчасно повідомляти про свій приїзд в Україну і подати мінімальний обсяг інформації про себе.

Слободян сказав, до 1 січня 2018 року Україна повинна обладнати необхідною апаратурою 157 основних пунктів пропуску, а створена система повинна буде обробляти понад 1 млн запитів в секунду.

Прес-секретар Держприкордонслужби назвав це серйозним випробуванням, але він пообіцяв, що до нового року система запрацює обов'язково. "Тести з окремих видів апаратури вже проводяться", - сказав він.
Читайте також: На Львівщині розпочались зйомки фільму відомого режисера Кшиштофа Зануссі
Читайте також: Україна планує облаштувати 157 пунктів пропуску із біометричним контролем