Політика
26 січня 2015
Лавров вперше заговорив після трагедії в Маріуполі
І звинуватив Україну в нових жертвах серед мирного населення на Донбасі
news-image

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив українську владу в загостренні обстановки на сході України, наслідком чого стали жертви серед мирного населення.

Це перша заява представника влади Росії після загибелі 30 жителів у Маріуполі, в якій Київ і Захід звинуватили ополченців, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК".

Виступаючи на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм ізраїльським колегою Авігдором Ліберманом, глава російського зовнішньополітичного відомства звинуватив Київ у зриві мирного процесу.

"Ми бачимо спроби зірвати мирний процес, бачимо, що знову і знову вживаються київським керівництвом спроби вирішити проблему шляхом силового придушення південного сходу", - сказав він. - Спроби ці безперспективні, і найголовніше, що вони ведуть все до нових і нових жертв серед цивільного населення".

Глава російської дипломатії також сподівається, що нових санкцій проти Росії не буде.

"Розраховую, що все-таки розум і об'єктивні, законні, національні інтереси візьмуть верх", - заявив він. - Як подібні трагедії цинічно використовуються для того, щоб спотворити істину, передбачити результати об'єктивних розслідувань, ми добре знаємо. Знаємо і про те, як ці трагедії використовуються для нагнітання антиросійської істерії і обґрунтування позиції тієї групи західних країн, які хочуть крові і хочуть нових і нових санкцій", - додав Лавров.