Війна
2 вересня 2017
Росія готується до нападу, - Муженко
Це зумовлює виникнення воєнної загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО.
news-image

Спільні навчання Росії та Білорусі "Захід-2017" мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій. Таким чином ці навчання несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

Про це заявив начальник Генштабу Віктор Муженко, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Реальні масштаби заходів підготовки до навчання "Захід-2017", терміни його проведення, обсяги залучення органів військового управління та військ свідчать, що дійсна мета навчання виходять далеко за рамки офіційно оприлюднених, які є лише частиною та прикриттям справжніх планів", – сказав Муженко.

Так, за його даними, загальна чисельність учасників російських навчань може сягати 230-240 тисяч осіб. Це дає змогу Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному напрямках потужні наступальні угруповання.

"Це об’єктивно зумовлює виникнення воєнної загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО", – вважає Муженко.

Читайте також: Молдова не пустила в країну головреда російської газети «Аргументы и факты»