Наука та технології
2 вересня 2017
Вчені розробили формулу, за якою можна дізнатись на скільки схуднете за рік
Щотижня добровольці приходили на зважування, також розповідали про рівень фізичних навантажень та особливості харчування.
news-image

Особи, чия вага коливається на початку схуднення, скидають менше тих, хто щотижня втрачає однакову кількість кілограмів.

Про це розповіли співробітники Дрексельского університету. Вчені спостерігали за 183 добровольцями, які брали участь у дворічній програмі зниження ваги, – інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Щотижня добровольці приходили на зважування, також розповідали про рівень фізичних навантажень та особливості харчування. При тім повідомляли про схильність до шкідливої їжі та бажання «заїдати» стрес.

Відтак, дослідники встановили: учасникам, чия маса тіла змінювалася протягом перших 6 і 12 тижнів програми, рідше вдавалось контролювати свою вагу через 12 і 24 місяці. Наприклад, особи, які втрачали два кілограми на першому тижні, потім набирали один, а потім скидали 0,5 кілограма, як правило, справлялися з цим завданням гірше, ніж ті, хто щотижня худнув на 0,5 кілограма.

Також вчені помітили, що у добровольців, які рідше «заїдали» стрес, переїдали і мали тягу до перекусів на початку дослідження, вага виявилася більш мінливою. Такі учасники в цілому скинули менше зайвих кілограмів. 

Читайте також: Жінка скинула 40 кг після інциденту в літаку